2017/02/23 ΩΡΑΡΙΟ ΜΕΤΑΓΩΓΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΦΥΛΑΚΗΣ ΠΑΤΡΩΝ

Τ.Κ. 26110 ΒΙ.ΠΕ. ΠΑΤΡΑΣ ΤΗΛ:2610 647253 ΦΑΞ:2610 647248

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. Web: eukkpatras.gr

Πάτρα,23/02/2017 Αρ. πρωτ.:120

Προς:

Υπουργείο Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

κ. Γεν. Δ/ντή Αντεγκληματικής και Σωφρονιστικής Πολιτικής

Κοινοποίηση:

κ. Υπουργό

κ. Γεν. Γρ. Αντεγκληματικής Πολιτικής

Κύριε Γενικέ Διευθυντά,

μας προκάλεσε δυσάρεστη έκπληξη η υπ.αρ. πρωτ.: 13859/14-02-2017 απόφαση για παράταση του ωραρίου παραλαβής μεταγομένων κρατουμένων κάθε Δευτέρα μέχρι τις 17:00 αντί για τις 15:00 που προυπήρχε. Με τη συγκεκριμένη απόφαση δεν λύνεται το υπαρκτό πρόβλημα αλλά μεταφέρεται από το τμήμα μεταγωγών στη φυλακή, θέτοντας όμως σε κίνδυνο την ασφαλή λειτουργία της φυλακής αλλά και τη σωματική ακεραιότητα των υπαλλήλων. Επειδή πιστεύουμε πως η σχετική απόφαση ελήφθη λαμβάνοντας υπόψη μόνο τη γνώμη του τμήματος μεταγωγών και όχι της φυλακής, σας ενημερώνουμε πως η παραλαβή μεταγωγής κρατουμένων που στις περισσότερες περιπτώσεις ξεπερνά τα 25 άτομα στις 17:00, πρακτικά σημαίνει πως όλοι αυτοί οι κρατούμενοι πρέπει να πάνε στη γραμματεία για ταυτοποίηση, στο λογιστήριο για κατάθεση χρημάτων, οι νεοεισερχόμενοι στο ιατρείο και εν συνεχεία να ξεκινήσει η έρευνα των ιδίων και των ατομικών τους ειδών το νωρίτερο στις 18:00. Επειδή η έρευνα είναι μια σχολαστική διαδικασία και όχι ξέπλυμα και στο τηγάνι, υπολογίστε μόνοι σας πόση ώρα απαιτείτε για να ερευνηθούν 20 έως 29 κρατούμενοι κάθε Δευτέρα, λαμβάνοντας υπόψη πως στο χώρο ερεύνης για λόγους ασφαλείας, για λόγους κτιριακής υποδομής αλλά και λόγω της υφιστάμενης έλλειψης προσωπικού οι ταυτόχρονα ερευνούμενοι κρατούμενοι είναι μέχρι δύο. Επίσης ενώ σύμφωνα με τον εσωτερικό κανονισμό, θα έχουν κλείσει οι ακτίνες, θα πρέπει να γίνει η διανομή συσσυτίου και φαρμάκων, θα υπάρχουν οι νεομεταγόμενοι κρατούμενοι που θα πηγαινοέρχονται μέχρι την τοποθέτησή τους. Η απόφαση αυτή δημιουργεί μόνο προβλήματα, δυσλειτουργίες και κινδύνους στην ασφάλεια και τη σωματική ακεραιότητα των συναδέλφων. Θα κατανοούσαμε μια απόφαση και τις χειμερινές ώρες μέχρι 16:00, όπως και με το καλοκαιρινό ωράριο που όμως το ωράριο λειτουργίας είναι διαφορετικό. Ηδη έχουμε κάνει αρκετές υποχωρήσεις ώστε να εξυπηρετηθεί το τμήμα μεταγωγών βγάζοντας το πρωι τους μεταγόμενους κρατούμενους πριν το άνοιγμα της φυλακής (από τις 07:00)

Ευελπιστούμε στην κατανόηση εκ μέρους σας, αφού όπως προείπαμε το πρόβλημα δεν λύθηκε αλλά μεταφέρθηκε από το τμήμα μεταγωγών στη φυλακή.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

Μπάρμπας Ευάγγελος Κωνσταντόπουλος Παναγιώτης