ΕΝΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΦΥΛΑΚΗΣ ΠΑΤΡΩΝ

Τ.Κ. 26110 ΒΙ.ΠΕ. ΠΑΤΡΑΣ ΤΗΛ:2610 647253 ΦΑΞ:2610 647248

Email: eukkpatras@gmail.com Web: eukkpatras.vndv.com

Πάτρα 09/11/2022

Αρ. Πρωτ:62

 

ΠΡΟΣ: κ ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΑΝΤΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Αναφερόμαστε σε εσάς για το σημαντικότερο ζήτημα που αφορά στη λειτουργία, τάξη και ασφάλεια του Κ.Κ. Πατρών.

.Γνωρίζετε ότι είχαμε εναποθέσει όλες τις ελπίδες μας για την ενδυνάμωση του προσωπικού μας στην υλοποίηση της προκήρυξης 6Κ, η οποία όμως δεν άλλαξε την δυναμική της ασφάλειας μας.

Και αυτό γιατί, αν και προσλήφθηκαν 22 φύλακες επί της ουσίας όμως είχαμε αποδυνάμωση προσωπικού λόγω άλλων αιτιών.

Συγκεκριμένα εντός του τρέχοντος έτους, δέκα(10) φύλακες (πρώην δημοτικοί αστυνομικοί) λόγω της κινητικότητας, αποχώρησαν για άλλες υπηρεσίες του δημοσίου.

Επίσης, δύο(2) συνάδελφοι αποχώρησαν εντός του έτους τούτου λόγω συνταξιοδότησης, ενώ άλλοι έξι(6) έχουν λάβει τα υπόλοιπα των κανονικών αδειών και οφ. Ρεπό και  θα αποχωρήσουν με τη λήξη αυτών. Ταυτόχρονα, τέσσερις (4)συνάδελφοι έλαβαν πρόσφατα πολύμηνη ανατροφή τέκνων , ενώ  τέσσερις (4) ακόμη αναμένεται να λάβουν σύντομα, δηλαδή εν συνόλων οκτώ.

Καταλαβαίνετε ότι παρά την ενίσχυσή μας από την 6Κ με 22 φύλακες ήδη μετράμε απώλειες  συναδέλφων, με αποτέλεσμα η κατάσταση να βαίνει όχι απλώς αβελτίωτη, αλλά επί τα χείρω.

Και σα να μην έφθαναν όλα αυτά, 2 συνάδελφοί μας  αποσπάστηκαν εντός του έτους από το κατάστημά μας στην Κόρινθο, διογκώνοντας την υποστελέχωσή  μας.

Παρέλκει να αναφέρουμε ότι στο προσωπικό μας οφείλονται 11.500 ρεπό και 2.500 ημέρες άδειας, που δεν μπορούν να ληφθούν λόγω των τραγικών μας ελλείψεων, υπάρχουν όμως άλλα Καταστήματα Κράτησης  που λόγω ικανού αριθμού προσωπικού δεν οφείλουν ρεπό ή άδειες ή έστω, οφείλουν ελάχιστα.

Δηλαδή η οξεία υποστελέχωση του προσωπικού, υπονομεύει και παραβιάζει βασικά εργασιακά μας δικαιώματα και ανθρώπινες ανάγκες.

Μετά ταύτα, με κραυγή αγωνίας απευθυνόμαστε σε εσάς, ζητώντας την δίκαιη αντιμετώπιση του θέματος υποστελέχωσης και τις κατά προτεραιότητα ενέργειές σας για την αντιστροφή μιας πραγματικότητας που μας συνθλίβει και θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια και ευταξία της φυλακής, με ότι αυτό συνεπάγεται για τη ζωή και ακεραιότητά μας

Ζητάμε λοιπόν, να εξετάσετε κάθε δυνατότητα ενίσχυσης του σωφρονιστικού προσωπικού μας, με την έγκριση των μετακινήσεων συναδέλφων από άλλες φυλακές προς το κατάστημα μας πού έχουν κάνει αιτήσεις.

Σας ενημερώνουμε πως οι παρακάτω συνάδελφοι ΔΕ Φύλαξης έχουν υποβάλλει αίτηση για μετακίνηση τους στο Κ.Κ Πάτρας:

1)Kαγιάφας Γεώργιος του Σταύρου από ΚΚ Κορυδαλλού

(αρ. πρωτ. Κορυδαλλού:53146/16-10-22)

2)Aβραμόπουλος Παναγιώτης τουΓεωργίου από Κ.Κ Δομοκού

(αρ. πρωτ. Δομοκού:17447/24-10-22)

3)Γεωργαντάς Ξενοφών του Δημητρίου από Κ.Κ Ναυπλίου

(αρ. πρωτ. Ναυπλίου :11618/05-07-22)

4)Τσούρας Αθανάσιος του Χρήστου από Κ.Κ Χανιών

(αρ .πρωτ .Χανίων :7854/25-07-22)

Παρακαλούμε όπως κινήσετε άμεσα τις απαιτούμενες διαδικασίες ώστε να ικανοποιηθούν τα ανωτέρω αιτήματα.

 

Από admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *