ΕΝΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ   ΦΥΛΑΚΗΣ     ΠΑΤΡΑΣ

ΒΙ. ΠΕ.  ΠΑΤΡΑΣ  Τ.Κ.  26110

ΠΑΤΡΑ   31/08/2022          ΑΡ. ΠΡΩΤ:55

ΤΗΛ:2610647253 ΦΑΞ:2610647248

ΠΡΟΣ

 Πίνακα αποδεκτών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Θέμα :Διαμαρτυρία εργαζομένων κλειστής φυλακής Αγίου      Στεφάνου Πάτρας

Την Τετάρτη  31/8/2022 συνάδελφος εν ώρα εργασίας, δέχτηκε απρόκλητη επίθεση από κρατούμενο, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό  του.

Η Ένωση έχει  επανειλημμένως καταγγείλει την σκληρή βία που λαμβάνει χώρα στις ελληνικές φυλακές, για την καταπολέμηση της οποίας δυστυχώς δεν λαμβάνεται καμιά σοβαρή πολιτική πρωτοβουλία.

Χωρίς επαρκές προσωπικό, χωρίς μέτρα τήρησης της τάξης, και κυρίως χωρίς το αρμόδιο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη  να θέλει να ασχοληθεί ουσιαστικά με το πρόβλημα, οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι είμαστε έρμαιο μιας ανεξέλεγκτης βίας.

Ζητάμε τώρα την ανάληψη πρωτοβουλιών για την εμπέδωση της τάξης στα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας. Η  ευθύνη για ότι μας συμβεί βαραίνει ακέραια αυτούς που αποφασίζουν να στοχοποιούν τους υπαλλήλους και να «χαϊδεύουν» τους εκφραστές της βίας.

Επιτέλους αυστηροποιήστε τις πειθαρχικές ποινές για έκνομες ενέργειες  των κρατουμένων εναντίων συναδέλφων, έχουμε και εμείς οικογένειες που θα πρέπει να γυρνάμε σώοι και αβλαβείς μετά το πέρας της εργασίας μας.

ΩΣ ΕΔΩ….

Από admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *