ΕΝΩΣΗ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΦΥΛΑΚΗΣ ΠΑΤΡΑΣ

ΤΗΛ: 2610 647253 – FΑΧ: 2610 647248

MAIL: eukkpatras@gmail.com – WEB: eukkpatras.gr

Πάτρα, 19/3/2020             Αρ. Πρωτ.: 22

ΠΡΟΣ:

Κον  Διευθυντή Κ.Κ. Πάτρας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Κα  Γενική Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής

Ο.Σ.Υ.Ε.

ΜΕΛΗ Ε.Υ.Φ.Π.

Οι πρωτόγνωρες συνθήκες έκτακτηςανάγκης που ζούμε λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού (COVID-19), μας προκαλούν εύλογα, έντονη  ανησυχία.

Η κρισιμότητα της κατάστασης καθημερινά αναγκάζει τις αρμόδιες αρχές να επιβάλλουν όλο και πιο σκληρά μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας. Ο κοινός παρονομαστής όλων των οδηγιών του Υπουργείου Υγείας και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας είναι: ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ. Ο περιορισμός των μετακινήσεων και η αποφυγή του συγχρωτισμού είναι υποχρέωση όλων μας.

Επικροτούμε τις τελευταίες οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής για περιορισμό στο ελάχιστο των υπαλλήλων που εργάζονται, για εκ περιτροπής εργασία και περεταίρω μείωση των επισκεπτηρίων. Προτάσεις απόλυτα ρεαλιστικές και εφαρμόσιμες που μας βρίσκουν απολύτως σύμφωνους.

Επικροτούμε την απόφαση σας για περιορισμό του ωραρίου εργασίας όλου του προσωπικού, προς αποφυγή συγχρωτισμού.

Επιπλέον με αίσθημα ευθύνης, τόσο προς τους συναδέλφους όσο και προς τους κρατουμένους και επειδή η υγεία είναι το υπέρτατο αγαθό του ανθρώπου, σας μεταφέρουμε το αίτημα της πλειοψηφίας των συναδέλφων για εκ περιτροπής εργασία, τη γνωστή σε όλους μας ως διπλοβάρδια ή δωδεκάωρο, για όσους φυσικά επιθυμούν.

Με την εκ περιτροπής εργασία ο αριθμός των υπαλλήλων που καθημερινά μετακινείτε για εργασία μειώνεται περίπου στο μισό, τόσο στην ημερήσια όσο και στην βραδινή βάρδια, μειώνοντας τις μετακινήσεις και αυξάνοντας το χρόνο που μένουμε στο σπίτι μας, περιορίζοντας ενδεχόμενη διασπορά της μετάδοσης του ιού.

Επίσης, επειδή καθημερινά ακούμε διάφορες απόψεις για την προληπτική χρήση μάσκας και γαντιών, σας παρακαλούμε όπως δοθούν οδηγίες που να είναι επιστημονικά τεκμηριωμένες είτε από ειδικούς λοιμωξιολόγους, είτε να μεταφέρετε σχετικό ερώτημα προς τον ΕΟΔΥ, για χρήση τουλάχιστον κατά τη διάρκεια της έρευνας εισερχομένων και εξερχομένων κρατουμένων και κατά την είσοδο μας στα κελιά για καταμέτρηση, έρευνες κλπ. ή για οποιοδήποτε άλλο μέτρο κριθεί  απαραίτητο για την προστασία μας.

Η ανησυχία και ο φόβος από την εντολή περί μη χρήσης δικαιολογημένα.

Τέλος συνιστούμε στους συναδέλφους να λαμβάνουν όλα τα μέτρα πρόληψης, προς αποφυγή δυσάρεστων καταστάσεων, που θα θέσουν σε κίνδυνο την υγεία όλων μας, τόσο των υπαλλήλων όσο και των κρατουμένων. Και μη ξεχνάμε: ΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟΜΟΝΩΝΟΜΑΣΤΕ, ΤΟΣΟ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΑΣΠΟΡΑ.

 

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                     Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ  ΚΩΝ/ΝΟΣ                                      ΘΩΜΑΣ  ΙΩΑΝΝΗΣ

Από admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *