ΕΝΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΦΥΛΑΚΗΣ ΠΑΤΡΑΣ

eukkpatras.gr – email:eukkpatras@gmail.com

Αρ. πρωτ:

Πάτρα, 19/10/2016

Σας ενημερώνουμε πως την περασμένη εβδομάδα, αντιπροσωπεία μελών του Δ.Σ. πραγματοποίησε επίσκεψη στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, κατά τη διάρκεια της οποίας υπήρξε συνάντηση με τον Γεν. Γραμματέα Αντιεγκληματικής Πολιτικής κ. Φυτράκη και με άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες. Τα θέματα που τέθηκαν προς συζήτηση είναι τα παρακάτω:

1) Ζητήθηκε η μετακίνηση συναδέλφου φύλακα από το Κ.Κ.Κορυδαλλού στη φυλακή μας. Παρόλο που υπήρξε αντίδραση από τον κ. Γενικό λάβαμε διαβεβαίωση πως θα συζητηθεί το αίτημά του σε προσεχές υπηρεσιακό συμβούλιο και ευελπιστούμε σε θετική κατάληξη.

2) Ζητήθηκε η χορήγηση οργανικής σε δύο συναδέλφους που υπηρετούν εδώ με απόσπαση. Η αντίδραση ήταν θετική και περιμένουμε την υλοποίηση.

3) Εξασφαλίστηκε η διευθέτηση των καθυστερούμενων εξαιρέσιμων και νυχτερινών που μας οφείλονται από τα έτη 2014 και 2015. Εντός της τρέχουσας εβδομάδας θα γίνει η ανάρτηση στο Διαύγεια ώστε να ξεκινήσουν οι διαδικασίες ελέγχου και να καταβληθούν εντός του έτους.

4) Εν όψη του σχεδιασμού του νέου οργανογράμματος από το οποίο θα προκύψει αύξηση η μη των οργανικών και προκειμένου να προλάβουμε τις εξελίξεις, σε συνεννόηση με τη διεύθυνση εστάλη λεπτομερές έγγραφο για αύξηση οργανικών θέσεων φύλαξης, διοικητικών, νοσηλευτών και τεχνικών.

5) Σχετικά με το θέμα του ωραρίου των γιατρών που προέκυψε τελευταία, παρόλο που στερούμαστε επιχειρημάτων, ζητήσαμε να υπάρξει κατανόηση και ελαστικότητα και το θέμα παρέμεινε ανοιχτό.

6) Σχετικά με το θέμα της πολύχρονης διακοπής εργασιών του υποσταθμού της ΔΕΗ, η λειτουργία του οποίου θα μας λύσει πολλά προβλήματα, δυστυχώς, λόγω της δικαστικής διαμάχης του εργολάβου με την πρώην ΘΕΜΙΣ, θα υπάρξει μεγάλη καθυστέρηση.

7) Αν υπάρχουν συνάδελφοι που είναι ασφαλισμένοι πριν το 1993 και δεν είναι ενημερωμένη η μισθοδοσία τους να το δηλώσουν στην κ. Βαρβούνη για να γίνει άμεσα διευθέτηση.

8) Λάβαμε διαβεβαίωση πως θα υπάρχει μέριμνα για διαμονή των συναδέλφων που θα πάνε στη σχολή.

Πριν από την συνάντησή μας προηγήθηκε παρουσία μας συνάντηση του Δ.Σ. της ΟΣΥΕ με τον Υπουργό Δικαιοσύνης και τον Γεν. Γραμματέα., στην οποία τέθηκαν όλα τα χρονίζοντα προβλήματα του κλάδου μας (υποστελέχωση – προσλήψεις, επικίνδυνο και ανθυγιεινό διοικητικών, χορήγηση προσωπικής διαφοράς στους π.Δ.Α., λειτουργία υπηρεσιακών συμβουλίων, στελέχωση εξωτερικών θυρωρείων από την εξωτερική φρουρά, διάθεση κατασχεθέντων ειδών στις φυλακές κ.λ.π.)

Από το Δ.Σ. της Ε.Υ.Φ.Π.

Από admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *