Το Δ.Σ της Ε.Υ.Φ.Π εκφράζει την αγανάκτηση και την θλίψη

Πάτρα, 01/12/2014

Αρ. πρωτ: 131

ΠΡΟΣ

1)Υπουργείο Δικαιοσύνης - Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

κ. Ειδικό Γραμματέα

2) Ο.Σ.Υ.Ε.

3) Πρωτοβάθμια Σωματεία

4)Μ.Μ.Ε.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

         Το Δ.Σ της Ε.Υ.Φ.Π εκφράζει  την αγανάκτηση και την θλίψη  των υπαλλήλων μετά το καινούργιο κρούσμα βίας από κρατουμένους κατά υπαλλήλων  που απλά ήθελαν να κάνουν τη δουλειά τους (Δυστυχώς αυτοί που κάνουν τη δουλειά τους τη πληρώνουν πάντα) που συνέβη στο καταστημα μας απο αλλοδαπό κρατούμενο .Καταδικάζουμε το γεγονός  και καταγγέλουμε την πολιτεία γιά την πλήρη εγκατάλειψη του χώρου μας ,είναι ένα γεγονός  πού όλοι περιμέναμε απλά πότε θα συμβεί. Πού πάμε; Πότε θα 'εχουμε το επόμενο θύμα; Τι κάνει το υπουργείο; Πώς είναι δυνατόν να αυξάνονται οι κρατούμενοι και να μειώνεται το προσωπικό;

              Με το υπαρίθμ. 119/2-11-14 έγγραφό μας σας ενημερώναμε ότι ο κόμπος έφτασε στο χτένι ,οτι οι απειλές  κατά των συναδέλφων ειναι καθημερινό φαινόμενο και οτι τα χειρότερα δεν θα αργήσουν να έρθουν, δυστυχώς έχουμε γίνει μάντης κακών μόνο περιστατικών που μας επαληθέυουν ,οι κρατούμενοι δεν διστάζουν να ασκήσουν βία σωματική, φυσικά σε αυτό συνηγορεί η αστεία πειθαρχική ποινή που θα υποστεί ο κρατούμενος.

Αυτή τη στιγμή στη φυλακή της Πάτρας εκτελούν χρέη φύλαξης μόνο 48 υπάλληλοι για τις τέσσερις βάρδιες πού χρειάζονται, αφού οι υπόλοιποι επανδρώνουν άλλα τμήματα του καταστήματος λόγω έλλειψης διοικητικού ,νοσηλευτικού,τεχνικού προσωπικού καθώς και οδηγών.

Δουλέυουμε χωρίς ρεπό ,πολλές φορές διπλοβάρδιες για να καλύψουμε τα κενά με επακόλουθο τα χρωστούμενα ρεπό αυτή τη στιγμή να φτάνουν τις 2.954 μέρες και οι χρωστούμενες άδειες τις 2.114 μέρες.

             Εκτός από τον υπερπληθυσμό των κρατουμένων έχουμε και τους λεγόμενους “φιλοξενούμενους” οι οποίοι λόγω γραφειοκράτικων δυσκολιών δε μπορούν να φύγουν μέχρι να βεβαιωθεί η ταυτότητα τους, και ανέρχονται περι τους 60, δεν υπάρχει ειδικός χώρος φύλαξής τους με αποτέλεσμα εκμετάλλευομενοι ολα τα παραπάνω να γίνονται ιδιαίτερα επιθετικοί πρός τους φύλακες οι οποίοι επωμίζονται τις συνέπειες χωρίς να μπορούν να αντιδράσουν.Κάποιοι στο υπουργείο παίρνουν αποφάσεις χωρίς να ξέρουν τη κτηριάκη και λειτουργική δομή της φυλακής μας φορτώνουν και άλλες αρμοδιότητες όπως το ΣΧΟΛΕΙΟ, ΚΕΘΕΑ, ΟΚΑΝΑ κ.α.Κύριοι δυστυχώς έχουμε χάσει το “μπούσουλα”,η φυλακή κρατιέται απο το φιλότιμο του φυλακα, έχουμε κατάντησει “καρπαζόεισπράκτορες” απο το υπουργείο μέχρι τους κρατούμενους, δηλαδή καταντήσαμε οι τελευταίοι τροχοί της άμαξας. Αν εσείς θεωρείτε οτι αυτές οι εργασιακές συνθήκες είναι ανθρώπινες ,προφανώς η εικόνα που σας μεταφέρουν οι εκάστοτε καθ'υλην αρμόδιοι για τα Κ.Κράτησης είναι πλασμάτικες.

             Απευθύνουμε έκκληση προς πάντες να πάψουν να σφυρίζουν αδιάφορα, το προσωπικό έχει φτάσει στα όρια του ,κάντε επιτέλους κάτι να ισχύροποιηθεί η ασφάλεια μας  όλα μαζί έχουν διαμορφώσει ενα εξαιρετικά επικίνδυνο  κλίμα η έκρηξη του οποίου θα έχει ανεπανόρθωτες  συνέπειες για τους υπαλλήλους και όχι για σας πού βρίσκεσται σε απόσταση ασφαλείας.

             Επιτέλους μια φορά απαντήστε μας τι σκέφτεσται να κάνετε μη μας απογοητεύσετε για ακόμα μια φορά, μην εκλαμβάνετε  ως αδυναμία την μέχρι τώρα δική μας κατανόηση.

        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                             Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

  

               ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ ΚΩΣΤΑΣ                                         ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝ.