Οι πρωτόγνωρες συνθήκες έκτακτης ανάγκης που ζούμε λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού (COVID-19), μας προκαλούν εύλογα, έντονη  ανησυχία.

                   ΕΝΩΣΗ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΦΥΛΑΚΗΣ ΠΑΤΡΑΣ

ΤΗΛ: 2610 647253 - FΑΧ: 2610 647248

MAIL: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. – WEB: eukkpatras.gr

                                                                                                                     Πάτρα, 19/3/2020             Αρ. Πρωτ.: 22

     ΠΡΟΣ:

Κον  Διευθυντή Κ.Κ. Πάτρας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Κα  Γενική Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής

Ο.Σ.Υ.Ε.

ΜΕΛΗ Ε.Υ.Φ.Π.

Οι πρωτόγνωρες συνθήκες έκτακτηςανάγκης που ζούμε λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού (COVID-19), μας προκαλούν εύλογα, έντονη  ανησυχία.

Η κρισιμότητα της κατάστασης καθημερινά αναγκάζει τις αρμόδιες αρχές να επιβάλλουν όλο και πιο σκληρά μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας. Ο κοινός παρονομαστής όλων των οδηγιών του Υπουργείου Υγείας και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας είναι: ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ. Ο περιορισμός των μετακινήσεων και η αποφυγή του συγχρωτισμού είναι υποχρέωση όλων μας.

Επικροτούμε τις τελευταίες οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής για περιορισμό στο ελάχιστο των υπαλλήλων που εργάζονται, για εκ περιτροπής εργασία και περεταίρω μείωση των επισκεπτηρίων. Προτάσεις απόλυτα ρεαλιστικές και εφαρμόσιμες που μας βρίσκουν απολύτως σύμφωνους.   

Επικροτούμε την απόφαση σας για περιορισμό του ωραρίου εργασίας όλου του προσωπικού, προς αποφυγή συγχρωτισμού.

Επιπλέον με αίσθημα ευθύνης, τόσο προς τους συναδέλφους όσο και προς τους κρατουμένους και επειδή η υγεία είναι το υπέρτατο αγαθό του ανθρώπου, σας μεταφέρουμε το αίτημα της πλειοψηφίας των συναδέλφων για εκ περιτροπής εργασία, τη γνωστή σε όλους μας ως διπλοβάρδια ή δωδεκάωρο, για όσους φυσικά επιθυμούν.

Με την εκ περιτροπής εργασία ο αριθμός των υπαλλήλων που καθημερινά μετακινείτε για εργασία μειώνεται περίπου στο μισό, τόσο στην ημερήσια όσο και στην βραδινή βάρδια, μειώνοντας τις μετακινήσεις και αυξάνοντας το χρόνο που μένουμε στο σπίτι μας, περιορίζοντας ενδεχόμενη διασπορά της μετάδοσης του ιού.

Επίσης, επειδή καθημερινά ακούμε διάφορες απόψεις για την προληπτική χρήση μάσκας και γαντιών, σας παρακαλούμε όπως δοθούν οδηγίες που να είναι επιστημονικά τεκμηριωμένες είτε από ειδικούς λοιμωξιολόγους, είτε να μεταφέρετε σχετικό ερώτημα προς τον ΕΟΔΥ, για χρήση τουλάχιστον κατά τη διάρκεια της έρευνας εισερχομένων και εξερχομένων κρατουμένων και κατά την είσοδο μας στα κελιά για καταμέτρηση, έρευνες κλπ. ή για οποιοδήποτε άλλο μέτρο κριθεί  απαραίτητο για την προστασία μας.

Η ανησυχία και ο φόβος από την εντολή περί μη χρήσης δικαιολογημένα.

Τέλος συνιστούμε στους συναδέλφους να λαμβάνουν όλα τα μέτρα πρόληψης, προς αποφυγή δυσάρεστων καταστάσεων, που θα θέσουν σε κίνδυνο την υγεία όλων μας, τόσο των υπαλλήλων όσο και των κρατουμένων. Και μη ξεχνάμε: ΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟΜΟΝΩΝΟΜΑΣΤΕ, ΤΟΣΟ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΑΣΠΟΡΑ.

 

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

          Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                     Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

  ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ  ΚΩΝ/ΝΟΣ                                      ΘΩΜΑΣ  ΙΩΑΝΝΗΣ

 

Ανακοίνωση 2019-08-04

   ΕΝΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΦΥΛΑΚΗΣ  ΠΑΤΡΩΝ

Τ.Κ. 26110  ΒΙ.ΠΕ. ΠΑΤΡΑΣ  ΤΗΛ:2610 647253  ΦΑΞ:2610 647248

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.             Web: eukkpatras.gr

Πάτρα, 4/8/2019                                                                                                  Αρ. πρωτ.:  119  

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Κ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: 6937307399

Β. ΜΠΑΡΜΠΑΣ: 6973412256

ΠΡΟΣ

Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κον. Μ. Χρυσοχοιδη

Υφυπουργό Αντεγκληματικής Πολιτικής, κον. Λ. Οικονόμου

Γενική Γραμματέα Αντεγκληματικής πολιτικής, κα. Σ. Νικολάου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΟΣΥΕ

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ

ΜΜΕ

ΥΠΟΜΝΗΜΑ

   Το Δ.Σ. της Ε.Υ.Φ.Π. χαιρετά και καλωσορίζει τη νέα πολιτική ηγεσία και ευελπιστούμε πως θα συνδράμει τα μέγιστα ώστε να ξεφύγουμε από τον πάτο που μας είχαν ρίξει τα τελευταία χρόνια οι πολιτικές σκοπιμότητες, οι πολιτικές κορδέλας,  οι ιδεοληψίας και εχθρική και σε πολλές περιπτώσεις φασιστική στάση απέναντι σε  όποιον είχε αντίθετη άποψη. Ευχόμαστε καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο σας και σας καταθέτουμε μια σειρά από προτάσεις προς αξιοποίηση ευελπιστώντας πως θα επιστρέφει η κανονικότητα στην υπηρεσία μας 

ΤΟΠΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

1) Παρέμβασή σας προς τη διεύθυνση του Κ. Κ. Πάτρας ώστε να ανακληθεί η άδικη και αυθαίρετη προ διμήνου απόφασή, με την οποία απαγόρεψε μετά από 40 χρόνια το δικαίωμα του προσωπικού να εργάζεται διπλοβάρδια, όπως γίνεται σε πολλές φυλακές, κυρίως δε, στις απομακρυσμένες από τον ιστό της πόλης.

2) Εξέταση από την ειδική επιτροπή αξιολόγησης των ενστάσεων αξιολόγησης έτους 2017, κατά την οποία όσοι υπάλληλοι ήταν αρεστοί και όσοι υπέγραψαν εναντίον του προηγούμενου διευθυντή αξιολογήθηκαν με άριστα, ενώ οι άλλοι μισοί που αρνήθηκαν να υπογράψουν ή ήταν πολιτικά αντίθετοι ή συνδικαλίζονταν,  βαθμολογήθηκαν κάτω από τη βάση.

ΘΕΣΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

1) Επίσπευση των διαδικασιών από το ΑΣΕΠ για την έκδοση των οριστικών αποτελεσμάτων Δ.Ε. Φύλαξης του διαγωνισμού 6Κ/2019.

2) Λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων ώστε να βελτιωθούν οι συνθήκες κράτησης, με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα προσωπικού και κρατουμένων. Πρέπει επιτέλους να σταματήσουν τα κρούσματα βίας, σωματικής και λεκτικής, σε βάρος του προσωπικού αλλά και των αδύναμων κρατουμένων.

3) Χορήγηση του επικίνδυνου και ανθυγιεινού επιδόματος και στους διοικητικούς συναδέλφους.

4) Καθιέρωση του επιδόματος στολής σε ετήσια βάση.

5) Τοποθέτηση ηλεκτρονικών συσκευών απενεργοποίησης κινητών.

Στη διάθεσή σας για ευρύτερη και αναλυτικότερη ενημέρωση ενημέρωση.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

                    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ                                                ΘΩΜΑΣ   ΙΩΑΝΝΗΣ